smjestajRestaurant "Vivaldi"Aperitive bar "Royal Club"Virtualna setnja
pocetna stranica





KontaktiRezervacijeGrad Zadar
vrh stranice

Copyright (c) 2000-2003. Hotel President.
design by iDEA studio

 

JELOVNIK

HLADNA PREDJELA

  • Kavijar Beluga
    (30 gr najfinijeg kavijara serviranog na ledu s maslacem, jajem i tostom)
  • Koktel od škampa "Rose Marie"
    (svježe kuhani repovi od škampi servirani s umakom "Rose Marie")
  • Koktel od škampi u avokadu
    (svježe kuhani repovi od škampi s koktel umakom od rakova i avokado)
  • Dimljeni škotski losos
    (narezani dimljeni losos serviran na tradicionalan način)
  • Dimljeni losos s pjenicom od avokada
    (narezani dimljeni losos s pjenicom od avokada)
  • Kamenice
    (svježe kamenice servirane na ledu s limunom)
  • Jastog "Bellevue"
    (svježe kuhani jastog na lijepi izgled)
  • Dalmatinski pršut
    (dalmatinski pršut tanko narezan, serviran s maslinama i maslacem)
  • Salata od šparoga i škampi
    (kuhani repovi od škampi i vrhovi šparoga začinjeni s maslinovim uljem, bosiljkom i balzamikom)
  • Guščja jetra
    (guščja jetra servirana s brusnicama, tostom i maslacem)
  • Beefsteak Tartar
    (svježe kosani goveđi file začinjen pikantnim začinima serviran uz tost i maslac)
  • Cezarova salata
    (zelena salata s krutonima, parmezanom začinjena "cezar" dresingom)

    vrh stranice

TOPLA PREDJELA

  • Puževi na burgundski način
    (zapečeni puževi sa začinjenim maslacem)
  • Jastog Alla President
    (medaljoni od jastoga s nantua umakom)
  • "Vol-au-vent Cardinal"
    (plodovi mora u "Cardinal" umaku servirani u školjci od lisnatog tijesta)
  • Saint-Jacques
    (Jakopske kapice s maslinovim uljem, češnjakom, peršinom i zapečene)
  • Poširani losos u umaku od račića
    (poširani losos u umaku od račića)
  • Škampi u pršutu
    (zavijeni škampi u pršutu, nabodeni na ražnjić i pečeni na grillu)
  • Rižot od škampi
    (pirjani repovi od škampi s rižom)
  • Spagetti Carbonara
    (špageti u umaku od vrhnja, jaja, špeka, i šunke)
  • Spagetti al Pesto
    (špageti sa umakom od bosiljka, pinjola, češnjaka i maslinovog ulja)
  • Fuži s tartufima
    (fuži s umakom od tartufa)
  • Njoki s četiri vrste sira
    (kuhani njoki u umaku od sira, gorgonzole, gaude, mozzarelle i parmezana)
  • Zeleni rezanci s lososom
    (zeleni rezanci u "Velute" umaku s lososom)

    vrh stranice

JUHE

  • Dnevna juha
  • Consome Royal
    (consome s rezanom rajčicom)
  • Domaća goveđa juha Zadar
    (domaća goveđa juha s rezancima)
  • Francuska juha od luka
    (juha od luka zapečena sa sirom)
  • Bouillaisse
    (riblja juha sa komadima ribe, škampi i školjki)
  • Gazpacho Andaluz
    (hladna juha od svježeg povrća)

JELA OD RIBE

  • Brudet od miješane ribe
    (kuhana riba s rajčicom, lukom, češnjakom i peršinom servirana s palentom)
  • Pescado Mexicano
    (filei od ribe, škampi i lignje pirjani s povrćem, pikantno začinjeni)
  • Kuhani file od lista s pjenicom od lososa
    (punjeni file od lista pečen u pećnici preliven rozim umakom od vina serviran s pireom od krumpira i brokula)
  • File od zubaca
    (file od zubaca uvaljan u smjesu agruma i mrvica, zapečen, serviran s telećim umakom i pitom od tikvica)
  • File orade na žaru
    (pečeni file od orade preliven telećim veluteom, serviran s paprikom punjenom pjenicom od bakalara)
  • Pečena riba u soli
    (brancin ili orada obloženi u soli i pečeni u pećnici servirani uz kuhani krumpir i pire od brokula)
  • Pečena riba na žaru
    (pečeni kovač, brancin, orada ili list na tradicionalan način serviran uz blitvu i krumpir)
  • Škampi na žaru
    (pečeni škampi na žaru servirani s rižom i umakom)
  • Riblja plitica "Vivaldi"
    (asortiman pečene i pržene ribe sa škampima, lignjama i školjkama uz rižu i brokule)

    vrh stranice

GLAVNA JELA

  • Punjeni pečeni file
    (pileći file punjen škampima, pečen i serviran s pitom od tikvica, šampinjonima i povrćem)
  • Pačja prsa u umaku od naranče
    (pačja prsa dogotovljena u umaku od naranče servirana s kroketima i crvenim kupusom)
  • Janjeći kotlet "Breese"
    (pečeni janjeći kotlet s mladim krumpirom i mahunama zamotanim u špeku)
  • Svinjski medaljoni "Sherry"
    (poprženi medaljoni zaliveni umakom od Sherry-a servirani sa šafran rižom)
  • Teleći medaljoni "Mozzarela"
    (teleći medaljoni prekriveni ploškama rajčice i sira, zapečeni i servirani s prženim krumpirom i povrćem)
  • Teleći lungić u janjećoj maramici
    (pečeni teleći lungić obložen pilećom pjenicom u janjećoj maramici, serviran uz pečeni krumpir s gljivama i povrćem)
  • File steak "Bayard"
    (file steak na žaru serviran s umakom madeira, sezonskim povrćem i pogačicama)
  • Turnedo "Rossini"
    (prženi goveđi file s guščjom jetrom i gljivama, serviran s prženim krumpirom i povrćem)
  • Pfefer steak
    (goveđi file u umaku od zelenog papra serviran s kroketima i povrćem)
  • T-bone steak
    (pečeni steak na grillu serviran s krumpirom u foliji)
  • Chateaubriand
    (dvostruki goveđi file na grillu serviran s gljivama, krumpirom i povrćem)
  • Kebab
    (nadjevena sablja s telećim, goveđim i pilećim fileom na grillu servirana s orjental rižom)
  • Vegetarijanski steak
    (steak od povrća serviran s umakom od rajčica)

    izbor salata s buffet kolica

    vrh stranice

FLAMBIRANA JELA

  • Teleći medaljoni sa Sherryem
    (servirani s povrćem i krumpirom)
  • Goveđi turnedo "Vivaldi"
    (goveđi file s madeira umakom serviran s pireom od krumpira s guščjim jetrima)
  • Škampi "Royal"
    (flambirani škampi u limunovom umaku servirani s rižom)
  • Srneći hrbat
    (srneći hrbat u umaku od divljači serviran sa knedlama)

DESERTI

  • Čokoladna pjena bijela ili tamna
  • Kup "President"
  • Svježa voćna salata
  • Sladoled s vrućim trešnjama i šlagom
  • Sladoled po izboru
  • Sezonska savijača
  • Razni kolači i torte

FLAMBIRANI DESERTI

  • Palačinke "Suzette"
  • Flambirano voće po želji

    asortiman domaćih i međunarodnih sireva